top of page
MIKÄ ELOKUVAKURSSI?

Elokuvakurssi on Joutsenon Opiston ja White Cloud Oy:n yhteistyössä järjestämä viikon mittainen Joutsenon Taidekesän ohjelmistoon kuuluva leiri, jossa opiskellaan, miten "oikeita" kaupallisia elokuvia tehdään, tutustutaan elokuvataiteen teoriaan ja tehdään kurssityönä oma lyhytelokuva. Opetus tapahtuu Joutsenon Opiston luonnonkauniissa maisemissa Itä-Suomessa. Majoittuminen, ruokailut ja opetus hoituvat Opiston tiloissa, joten viikko mennään tiiviissä yhteishengessä ja leirimeiningillä, luonnollisesti ajankohtaiset koronarajoitukset huomioiden!

Kurssilla tutustutaan elokuvatuotannon maailmaan ja opitaan elokuvan toteutuksen vaiheet ja perusteet esituotannosta jälkituotantoon. Perehdytään draaman perusrakenteeseen, opitaan elokuvallista ilmaisua ja tutkitaan kuvan, äänen, valojen, lavastuksen ja musiikin vaikutusta kokonaisuuteen.

 

Kurssilla käydään läpi elokuvan teon teoriaa luento-opetuksena. Iltaisin katsotaan yhdessä elokuvia ja keskustellaan niiden toteutuksesta. Kurssin aikana jakaannutaan pienryhmiin ja kuvataan oma lyhytelokuva. Lopuksi elokuvat leikataan ja värinmääritetään. Viikko huipentuu kurssielokuvien ensi-iltaan.

 

Kurssi sopii kaikille elokuvien tekemisestä kiinnostuneille omasta aiemmasta taitotasosta riippumatta. Kurssi on painotettu ensisijaisesti nuorille ja nuorille aikuisille (16-35 v), mutta myös vanhemmat henkilöt ovat lämpimästi tervetulleita mukaan. Omaa välineistöä ei tarvita.

 

Kurssin laajuus on 49 tuntia.

 

Opettajana toimii yrittäjä, elokuvaaja, ohjaaja ja valokuvaaja Sakari Mäkelä / White Cloud Oy.

Lisätietoja:

www.whitecloud.fi

www.sakarimakela.com

YHTEISTYÖSSÄ

Joutsenon Opisto & Joutsenon Taidekesä

White Cloud Oy

bottom of page