MIKÄ ELOKUVAKURSSI?

Elokuvakurssi on Joutsenon Opiston ja White Cloud Productionsin yhteistyössä järjestämä viikon mittainen Joutsenon Taidekesän ohjelmistoon kuuluva leiri, jossa opiskellaan, miten "oikeita" kaupallisia elokuvia tehdään, tutustutaan elokuvataiteen teoriaan ja tehdään kurssityönä oma lyhytelokuva. Opetus tapahtuu Joutsenon Opiston luonnonkauniissa maisemissa Itä-Suomessa. Majoittuminen, ruokailut ja opetus hoituvat Opiston tiloissa, joten viikko mennään tiiviissä yhteishengessä ja leirimeiningillä :)

Kurssilla tutustutaan elokuvatuotannon maailmaan ja opitaan elokuvan toteutuksen vaiheet ja perusteet esituotannosta jälkituotantoon. Perehdytään draaman perusrakenteeseen, opitaan elokuvallista ilmaisua ja tutkitaan kuvan, äänen, valojen, lavastuksen ja musiikin vaikutusta kokonaisuuteen.

 

Kurssilla käydään läpi elokuvan teon teoriaa luento-opetuksena. Iltaisin katsotaan yhdessä elokuvia ja keskustellaan niiden toteutuksesta. Kurssin aikana jakaannutaan pienryhmiin ja kuvataan oma lyhytelokuva. Lopuksi elokuvat leikataan ja värinmääritetään. Viikko huipentuu kurssielokuvien ensi-iltaan.

 

Kurssi sopii kaikille elokuvien tekemisestä kiinnostuneille omasta aiemmasta taitotasosta riippumatta. Kurssi on suunnattu nuorille ja nuorille aikuisille (16-35 v). Omaa välineistöä ei tarvita.

 

Kurssin laajuus on 49 tuntia.

 

Opettajana toimii elokuvaaja, ohjaaja ja valokuvaaja Sakari Mäkelä / White Cloud Productions.

Lisätietoja:

www.whitecloud.fi

www.sakarimakela.com

YHTEISTYÖSSÄ

Joutsenon Opisto & Joutsenon Taidekesä

White Cloud Productions

ota yhteyttä

Kysymykset kurssin sisältöön liittyen:

Joutsenon Opisto 
Pöyhiänniementie 2 
54100 Joutseno 

 

Kyselyt kurssin sisällöstä oheisella lomakkeella tai:

sakari (at) whitecloud.fi

puh. 040 831 6625

 

Kysymykset majoituksesta, ilmoittautumisesta, kurssin järjestelyistä ja opistoon liittyvistä asioista:
puh. 05 6100 100 
opisto (at) joutsenonopisto.fi 

  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon

© 2017-2019 Joutsenon Opisto & White Cloud Productions