top of page
MIKÄ ELOKUVAKURSSI?

Elokuvakurssi on Joutsenon Opiston ja White Cloud Oy:n yhteistyössä järjestämä viikon mittainen Joutsenon Taidekesän ohjelmistoon kuuluva leiri, jossa opiskellaan, miten "oikeita" kaupallisia elokuvia tehdään, tutustutaan elokuvataiteen teoriaan ja tehdään kurssityönä oma lyhytelokuva tai yksittäinen kohtaus kuvitteelliseen elokuvaan, hyödyntäen ammattimaisia menetelmiä. Opetus tapahtuu Joutsenon Opiston luonnonkauniissa maisemissa Itä-Suomessa. Majoittuminen, ruokailut ja opetus hoituvat Opiston tiloissa, joten viikko mennään tiiviissä yhteishengessä leirihenkisesti.

Kurssilla tutustutaan elokuvatuotannon maailmaan ja opitaan elokuvan toteutuksen vaiheet sekä perusteet esituotannosta jälkituotantoon. Perehdytään draaman perusrakenteeseen, opitaan elokuvallista ilmaisua ja tutkitaan kuvan, äänen, valojen, lavastuksen ja musiikin vaikutusta kokonaisuuteen.

 

Kurssilla käydään läpi elokuvan teon teoriaa luento-opetuksena. Katsomme myös yhdessä elokuvia ja keskustelemme niiden toteutuksesta. Kurssin aikana kuvataan oma lyhytelokuva tai elokuvan kohtaus. Lopuksi tuotos leikataan ja värinmääritetään. Viikko huipentuu ensi-iltaan.

 

Kurssi sopii kaikille elokuvien tekemisestä kiinnostuneille omasta aiemmasta taitotasosta riippumatta. Kurssi on avoin kaikenikäisille (poislukien lapset, vähimmäisikä 16 ikävuotta). Omaa välineistöä ei tarvita.

 

Kurssin laajuus on n. 56 tuntia.

 

Pääpettajana toimii yrittäjä, elokuvaaja, ohjaaja ja valokuvaaja Sakari Mäkelä / White Cloud Oy.

Lisätietoja:

www.whitecloud.fi

www.sakarimakela.com

YHTEISTYÖSSÄ

Joutsenon Opisto & Joutsenon Taidekesä

White Cloud Oy

bottom of page